Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeåföretag i hett möte med riskkapital

Umeåföretagen KriMag, Lunalec och Likvor finns på plats på torsdag 8 maj när 130 investerare från 11 länder kommer till Stockholm och STING Day för att möta 70 av Sveriges hetaste startups inom teknologisektorn just nu. Intresset bland internationella investerare har varit större än någonsin inför eventet.

Syftet är att bidra till tillväxten av nya framgångsrika svenska företag och stärka Sveriges ekonomi och konkurrenskraft på världsmarknaden.

”Inget annat evenemang i Sverige har lyckats samla så mycket riskkapital för startups i ett och samma rum. I år har vi 130 investerare som tillsammans representerar mer än 200 miljarder kronor, pengar som de svenska entreprenörerna har en chans att få del av”, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING, i ett pressmeddelande.

Krimag

Bilden ovan: Krimag är ett av Umeåföretagen som finns med på Sting Day.

Krimag kommer att presentera sin produkt för rörelseanalys som ger feedback i realtid. Det är ett kamerabaserat system som ger realtidsfeedback i form av ljud eller bild under en övnings utförande och därigenom underlättar träningen.

Lunalec har tagit fram en ny teknik som ska göra det möjligt att på ett miljövänligt sätt lysa upp våra hem med tunna, böjbara filmer som liknar tapeter – med ett ljus som inte bländar. I framtiden kan det innebära att tekniken ersätter traditionella lampor.

Likvor är ett medicinskt företag från Umeå som utvecklat en teknik för ställa rätt diagnos vid en sjukdom som heter NPH, Normaltryckshydrocefauls. NPH kan lätt feldiagnoseras som demens, Parkinsons eller Alzheimers. NPH kan behandlas genom att operera in en shunt och kallas därför ”Behandlingsbar demens”. Likvors system används framgångsrikt för att undersöka shuntfunktionen hos patienter med existerande shunt.

STING Day, som de tre Umeåföretagen medverkar i, arrangeras av affärsinkubatorn STING (Stockholm Innovation & Growth) för femte året i rad. Eventet ska gynna svenska innovativa startups i deras ambition att bygga internationella tillväxtbolag.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.