Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Ett snabbt internet en nödvändighet

Oj vad Umeå Energis film ”Living with lag” slagit stort. I förra veckan fick reklamfilmen ytterligare ett pris då den tog hem 50-wattaren som tredje pris i Sveriges Annonsörers prestigefyllda reklamtävling 100-wattaren. Tidigare har filmen tagit hem silver i Clio Awards och europeiska Lovie Award.

Filmen Living with lag visar på ett humoristiskt sätt problemen med ett internet där allt går sakta, där nedladdningar tar lång tid och filmer stannar upp och hackar för att bredbandet inte orkar med. Filmen visar hur det skulle vara i verklighetens analoga fysiska värld om den också hackade och laggade som ett trögt internet kan göra.

Men ett internet som är trögt som sirap skapar inte bara problem för den som vill ladda hem en ny tv-serie eller spela datorspel över nätet. Internet måste också vara snabbt för att klara av en mängd kommande tjänster som snart blir vardag i våra liv. Det kan handla om telemedicin som gör att patienter i sina hem kan få direktkontakt med hälsovården. Om vi ska klara av att mäta blodtryck över nätet och allt vad som kommer inom denna nya vårdgren måste infrastrukturen för internet vara utbyggt.

På samma sätt kommer det att kärvas allt större resurser inom en mängd affärsbranscher som kommer att behöva lita på att nätet fungerar med snabb hastighet.

Det gör att filmen Living with lag inte bara är en humoristisk reklamkampanj, utan också en kraftfull kommentar om det samhälle vi är på väg in i. Ett samhälle som kommer att kräva inte bara fungerande järnväg, vägar, båttrafik och flyglinjer utan också att väl utbyggt internet.

Att Umeå Energi ligger långt fram i detta är utan tvekan en konkurrensfördel för företaget.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.