Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Inget intresse för Persicope och Meerkat

Rörliga bilder och film hör idag till internets möjligheter. Med Youtube som fyller 10 år och svenska Bambuser som varit en del av den arabiska våren där mängder av människor använt appen för att sända live från gator och torg har vi vant oss vid att kunna se video i mobil och på dator.

Så det är inte så underligt att det poppar upp nya appar som ska ta steraming av rörlig film till nya nivåer. Periscope och Meerkat har varit de stora samtalsämnena under årets första månader. Men nu ser vi av statistiken att det är mer snack än verkstad.

För det går inte så bra för de nya videotjänsterna Periscope och Meerkat. Trots den hajp som varit kring apparna bland tech-journalister under den senaste tiden så ligger de långt ner i listan över nedladdad appar från App Store.

Periscope hamnar plats 165 i USA av nedladdade iPhone-appar. I Sverige bryr sig folk ännu mindre om den nya tjänsten. Här hittar vi Persicope först på 422 plats.

Illa går det också för Meerkat. Som högst har den legat på plats 140 i USA och plats 185 i Sverige.

Då går det långt bättre för Snapchat, just nu med plats 6 i USA och plats 9 i Sverige över nedladdade appar från App Store, en app som inte minst lockat yngre användare.

Att orientera sig bland appar för livevideo är inte helt lätt. Det som ena dagen kan verka vara en dunderhit kan nästa dag visa sig vara fullständigt dött.

Men ett är säkert. För den som vill nå ut via internet är rörlig film allt mer ett måste.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.