Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nya digitala verktyg i skolan

Nya digitala verktyg och nya arbetssätt i skolan ska utvecklas med ekonomiskt stöd av statliga Vinnova. Ett av projekten som får bidrag på tre miljoner kronor drivs av Lapplands Gymnasium som ska bygga en testmiljö där framtidens fjärrundervisning utvecklas via smarta innovationssystem.

Vinnovas finansiering innebär en satsning på digitalisering av skolan och ett stöd för etablering av testmiljöer som ska användas för att utveckla och testa IT-system och digitala arbetssätt i skolan. Testmiljöerna byggs upp gemensamt av skolor, forskare, företag och andra organisationer.

Lapplands Gymnasium är Sveriges till ytan största gymnasieskola och är den gemensamma gymnasieorganisationen för Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala kommuner.

Projektet drivs under namnet iDAG – Innovativ testmiljö för framtidens Distansöverbryggande Arbetssätt i Sveriges största Gymnasieskola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.