Bollar

Idag är det BOLLAR som gäller.Det är nämligen INTERNATIONELLA JONGLERINGSDAGEN just idag.

  Hela min barndom försökte jag lära mig att JONGLERA, men

det gick fan inte alls .2 bollar var max,ja det var inget att skryta med. Så jag la ner den karriären.Men nu är det kanske dags att prova igen. Jag har nämligen läst om att Hjärnan växer när man jonglerar.Vahh? det vill jag.  Fast man undrar ju hur stor hjärnan min skulle ha varit om jag jonglerat hela mitt liv?? hade den fått plats i mitt huvud?Stressen minskar, det är bra, många människor stressar ju så onödigt mycket nu för tiden.Alla medarbetare borde ha Jongleringsbollar på sitt jobb, (läste jag)  ja det skulle innebära att NÄSTAN alla pedagoger på  min arbetsplats skulle gå omkring HELA dagarna och kasta bollar i luften, men hur skulle det se ut? vem skulle ta hand om dom små? Brandmännen har ett mentalt stressigt jobb,hur stabilt skulle det verka om alla satt och jonglerade i bilarna på väg till en brand, och hur säkert är det att jonglera samtidigt som man kör??Snuten skulle minska katastrofalt i förtroende om jag såg dom jonglerandes med 5 batonger eller fler  samtidigt som dom pratar vett med någon stackars väggklottrare eller fartsyndare.Eller varför inte med mig?

NEJ! det passar nog bäst som fritidssysselsättning.

Jag rekommenderar INTE att göra det i fyllan, för hur enkelt är det att  t.e.x.  hålla 5 bollar (eller kanske spritflaskor) i luften när man desutom ofta ser dubbelt? nä skulle inte tro det. 1  är ju en utmaning i det tillståndet.Så prova inte.

När jag lärt mig jonglera med 5 tennisbollar, tänkte jag inhandla 5 stekpannor, 5 yxor och 5 motorsågar, för jag läste att det var också redskap man kunde stöta på hos en JONGLERARE.

Jag väntar med dom sista redskapen och börjar med bollar.

För allas säkerhet, nu så här i början av mitt jonglerande skulle dom mest troligt vara direkta mordvapen.Vem vill sitta i cellen jonglerandes resten av sitt liv? inte jag iallafall.

Vem vet! jag kanske inte skulle få några besök ens.

Nej, dom får duga som självförsvarsvapen så länge.

Jonglera mera !

då blir du som en ny människa.

 

2 kommentarer

  1. Lars Johansson

    He he he principen om jongering är faktiskt enkel, det är inte tre bollar, bara två för den tredje r kvar i handen. ha två bollar i en hand den tredje i andra. Kasta en av de två mot andra handen, när den är i luften kasta med andra handen och fånga första. Kasta den sista och fånga den andra.

    Snart kan du göra det i följd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.