DOFTER

ththSå många känslor och minnen jag får av DOFTER.
Blomdofter, t.e.x. påminner mig  om ovärderliga skatter i mitt liv.Luktärtornas helt fantastiska dofter  (min absoluta favoritblomma) får mig att tänka på den spruckna stentrappan till vårt lilla hus, där jag växte upp. Tryggheten. Jasminbuskens doft är varma sommarkvällar i Uppsala för mig.

Jag är lyckligt lottad som  kan åka ner dit och hälsa på, för där bor många jag älskar.Där finns också många minnen.Barndomsdofter.

Där vilar mamma och pappa.

.Nattviolen vid en liten skogstjärn.Doften av smultron, dom som jag trädde på strån.Grevens stora hästar som betade i Björkbacken ja dom var mina vänner.Lukten av häst får mig att minnas och  glädjas över att jag haft dom i mitt liv som barn.

Mogna vetefält, sommarregn, en doft i vinden som fångar mig och får mig att  minnas något speciellt, regnblöt asfalt, ja allt får mig att minnas.Ingen doft undgår mitt sinne..

Det är helt fantastiskt vilken inverkan dofter har.Så många minnen som väcks till liv.Underbara sådana, men också  vemod och sorg i doften av något speciellt som får mig att titta tillbaka i livets backspegel.Som får mig att sakna.

Men en doft, en lukt får mig också att LÄNGTA.  Inte TILLBAKA utan TILL något.

Till en kärlek , till en tillhörighet ja till någon.En varm innerlighet.

Tack för all minnen och all  längtan som jag får av alla underbara dofter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.