Tyfondrabbade och kommunens julklappar till anställda.

Nyss skickade jag en förfrågan till ”medborgarslussen” som Umeå kommun har.

Det är ett forum där man kan  lämna synpunkter eller ställa frågor. Mycket bra.

Jag jobbar inom barnomsorgen och  tycker att ÅRETS JULKLAPP till ALLA  kommunanställda i Umeå kommun(eller varför inte i hela landet ?)

ska bli en gåva till

alla tyfondrabbade i Filippinerna, istället för en klapp till oss.Vi har så det räcker ändå.

Det är det minsta vi kan göra, tycker jag iallafall.

Jag tror dessutom att julen skulle kännas lite mer fröjdefull

om man visste att man ställt upp och hjälpt  dom som verkligen är behövande.

TACK!

8 kommentarer

 1. Anders

  Vet inte hur det fungerar inom Umeå kommun, men på den kommun som jag jobbade hos tidigare så gjordes upphandlingen av julklappen redan under sommaren och om det fungerar likadant i Umeå så är det tyvärr för sent att påverka årets julklapp. För övrigt så föreslog jag att i stället för julklapp så skulle man skänka pengar till välgörenhet, men det påstods inte vara möjligt av upphandlingstekniska skäl. Man fick nämligen inte gynna en enskild välgörenhetsorganisation, vilket lät mycket konstigt. Det borde gå att komma runt genom att gynna flera samtidigt eller ändra upphandlingsreglerna.

  Samtidigt så verkar många anställda uppskatta julgåvan från arbetsgivaren. Så när jag föreslog att man skulle skippa julklappen från kommunen så kändes det som att kasta sten i glashus… Av alla julklappar som jag fått av mina arbetsgivare genom åren så har knappt någon känts användbar, så då tycker jag att man antingen kan låta bli att köpa eller använda pengarna till dem som bättre behöver dem, men det är uppenbarligen inte helt okontroversiellt att tycka så. Trevligt då att läsa att även du tycker att pengarna kan skickas till välgörenhet.

  • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

   Vi har så vi klarar oss ändå i detta land..Jo jag förstår att upphandlingarna görs tidigt
   och att det därför säkert redan är försent. Tyvärr så tar naturkatastrofer ingen hänsyn till det.

   Jag håller med om att det är konstigt att det inte kan gå till välgörenhet.
   OCH jag tycker att det finns dom som behöver det bättre.
   Man kan alltid väcka frågan och det gjorde jag nu i detta inlägg.

 2. Michael Forsberg

  TACK för ditt fina och osjälviska inlägg.Hoppas att samtliga företag OCH anställda tänker på det.Det finns ingen regel utan undantag.Speciellt inte när det gäller katastrofer!Vi har så det räcker och blir över!Än en gång STORT TACK!

  • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

   privata företag har jag sett göra så, alltså istället för julklappar så skänker dom pengarna till
   behövande.Kommunen har väl andra regler att följa, men att starta en debatt om detta är alltid
   en början.

 3. oscar

  Hej!
  Ser i dagens VK, att årets julklapp är utsedd – En råsaftcentrifug.
  Vill du ha en centrifug i julklapp?
  Inte jag i alla fall!

  Vi kan skicka en slant till Röda Korset – dom har någon insamling till katastrofen i Filipinerna.
  😉

  • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

   ja jag samlar på centrifugar.Ingen kommunanställd i Umeå får någon julklapp i år p.g.a.
   det ”kärva läget” (hm? undrar vad det beror på)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.