Grantradition

Att tjuva granen är en uråldrig Svensk jultradition.

Det är b.l.annat barnboksförfattarnas fel,eftersom man helt ogenerat visar i ord och bild   att  det bara är att knata ut i skogen och ”hugga” sig en julegran.Man romantiserar illdådet  och lurar barnen att bli brottslingar i framtiden.

Det är ju hemskt,stackars barn.Skadan är skedd och det är inte förvånande att vi gör som vi gör, när vi blir vuxna.Vi är helt enkelt invaggade  i den falska  tron att det är en tradition. Och vi har lärt oss att traditioner ska man hålla hårt på.

Men det kan tyvärr bli en dyr historia om man inte är tillräckligt listig och  snabb.

I värsta fall kan det faktiskt bidra till att julklappshögen måste skäras ner drastiskt.

 

Min gran är väldigt liten och kulorna är väldigt, väldigt små.Men den skänker mig och katta en STOR glädje.

 

Foto30241

2 kommentarer

 1. Anders

  Jag hoppas att du tog granen från en kraftledningsgata, dike eller annan plats som inte påverkar skogsproduktionen negativt… Annars så är det ett antal hundralappars framtida ekonomiskt bortfall för den drabbade markägaren…

  • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

   Ha, ha, ja ”en annan plats” är ett toppenställe om man nu vill sno en gran.
   Själv hittade jag min på ett BRA ställe.
   Jag är ärligheten själv och dessutom för gammal för
   att snubbla runt i skogen.Kan ju bryta lårbenshalsen på kuppen.
   Sånt aktar jag mig noga för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.