Did someone say twins?

Jag trodde det skulle bli lugnt nu när jag hade öppnat det förbaskade Facebook. Istället blir jag överöst med olika bieffekter. Man ska välja Topfriends, Hotfriends, filmklubbar, ja jag vet inte allt. Idag landade en sån där "application" som hette "Who´s like me". Där kan man tydligen se vilka av sina vänner på Facebook man är mest lik.

Spännande. Vem av alla människor är jag mest lik tro? Det borde ju vara någon mamma i min egen ålder? För att öka spänningen börjar jag längst ner i listan. Betryggande nog hittar jag min 15-åring långt, långt ner. Åtföljd av den käcka kommentaren " Hey, differences aren´t always bad" Nähä.

Jag fortsätter uppåt i listan. Där hittar jag min yngre exkollega som numera jobbar på Norran. Ingen överraskning att det är ett ljusår mellan oss i den här jämförelsen, tänker jag belåtet. Äldsta dottern ligger lite högre, hon är förresten mest lik exkollegan på Norran. Nu närmar jag mig toppen och där hittar jag några av mina gamla chatkompisar som är i min egen ålder. Vi har mer än 30 procents likhet vilket benämner oss som " A pair".

Men vem är jag mest lik? Jo, det finns en som är långt, långt före alla andra i likhet. Min 19-årige son!?!?!?

Alltså, jag vet inte vad de här testerna vilar på för vetenskaplig grund, men jag känner mig lite skeptisk.
Om jag tycker det är förfärligt att den som är mest lik mig är min 19-årige son, vad fanken ska han inte tycka om att ha mamma i topp på sin "Who´s like me"-lista!
Did someone say twins?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.