Hundliv

"Idag har min hund vunnit 300 pund" förkunnade Isa när jag kom hem efter att ha simmat en timme i simhallen.
"Fast den kunde faktiskt ha vunnit 400 pund lika gärna, den är ett bra köp"
Tydligen är den mycket väldresserad och kan numera ligga död och allt möjligt fint.
Konversationerna hemma runt köksbordet har förändrats en aning dock.

Isa: Shit, nu bajsade den jättemycket.
Petter: Måste du plocka upp det i en sån där bajspåse då?
Isa: Ja, det är väl klart.
Petter: Vad drygt!

Sen susade jag iväg till Umeå för att lämna en hop Ume Open-barn, lämna 12-åringen med kompis på Lazerdome medan jag hivade in slutet av äldsta dotterns flyttlass i bilen. Plockade upp grabbarna och så rusning hem till hockeyn, packa ur bilen i pauserna. Väl hemma hade vi fått ytterligare tillökning i familjen.

"Jag har köpte en hund till för vinstpengarna" meddelar Isa.
Nu är vi ägare till en chiuaua också tydligen. En som heter Fredag. Den andra hunden är något boxerliknande som heter Z. Mellan skötselstunderna åker hon runt till kusiner och kompisar som är på påsklovsfirande. Sånna som har riktiga djur som behöver omsorg. Den här veckan har hon skött tre katter, två kaniner, en salamander och en chinchilla. På olika adresser förstås.

Själv kan jag inte bestämma mig om jag ska sova en stund eller häva i mig kaffe för att vara pigg och alert klockan två i natt när jag ska hämta sex ungdomar på Ume Open. Dessutom ska vi frakta hem en micro, en dator och den sista lilla väskan innan dottern stänger dörren till sin lägenhet för sista gången. Det är man ju väldigt sugen på där vid halv tre i natt. Inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.