Nej till kylskåpstjuvar

I morse när Isa skulle iväg på klassens dag var matsäcken försvunnen. Min man hade gräddat bröd på morgonen och korven som skulle stoppas i dem efter grillning på Rödviken skulle bara plockas ur kylen ner i hennes väska. Nu var den borta.
Vem hade tagit korven? Tja, f-n vet. Tre grillkorvar låg där klockan 21.03 igår kväll. Visserligen inte uppmärkta med "Isas" eller något sådant.
"Det kanske är Sofia som tagit den till matlåda" säger min man.
"Knappast eftersom hon aldrig var hemma igår" replikerar jag och kommer ihåg att Julia har friluftsdag och möjligen kan ha behövt den till matsäck?
Det har hon inte, konstaterar jag ett telefonsamtal senare.
"Då har någon av sönerna ätit upp den igår kväll" säger min man.
Efter genomletning av sopkorgen hittar vi mycket riktigt det tomma emballaget. Korven är borta, bröderna i skolan och utan möjlighet till bestraffning!
Isa är tålig och säger att det får lösa sig ändå. Hon kan ju äta smörgås.
Jag däremot känner mig som världens sämsta förälder (jag har ju bedyrat att matsäcken är klar) och inser att vi hinner handla grillkorv på Statoil innan hon ska vara nere på Rödviken klockan nio. Så fick det bli. Alla nöjda och glada.

På väg därifrån kommer jag att tänka på en mamma i min ungdom. Vi var ett gäng som träffades och spelade volleyboll sent på fredagskvällarna och sen åkte vi alltid hem och fikade hos någon av oss. Klockan brukade bli någonstans vid 2-tiden innan man smög runt i någons kök.
När vi kom hem till den där killen och öppnade kylen låg där mängder av pålägg. Helt fantastiskt. Det var bara det att när vi började plocka ut dem ur kylen var förpackningarna märkta med spritpenna med ett stort svart NEJ. NEJ på skinkan, cheddarosten, leverpastejen. På edamerosten stod det däremot JA med samma svarta spritpennestil.

Jag funderar seriöst på att ta efter den här mammans smarta system. Särskilt nu när det är matsäckar var och varannan dag i slutet av skolterminen och det finns en massa gott i kylen som kanske inte normalt finns där. Och vi är en stor familj där vi är många som handlar och äter och absolut inte kan ha koll på varandra. Man kanske rent skulle ha NEJ- och JA-hyllor i kylen? JA på broccoli och morötter ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.