Misstroende mot kommunalrådet

Kommunalrådet Ingemar Sandström, c, registrerar inte alla handlingar som lämnas till honom anser Ulla-Maj Andersson, s. Vid ett möte framkom att en av de privata fastighetsägarna i Nordmaling lämnat över en skrivelse till kommunalrådet, där man försökte hitta lösningar på bostadsproblematiken i Nordmaling genom att kommunen eventuellt skulle sälja ut några av sina äldre fastigheter, för att på så sätt lösgöra kapital och kunna nyproducera.

Vid kommunstyrelsens möte 22 september frågade Andersson efter skrivelsen eftersom man diskuterade kommunens fastighetsbestånd.
– Till min förvåning sa du att du inte registrerat handlingen, konsekvensen var att den inte finns hos kommunen, säger Andersson till Sandström.
– Anser du att det var rätt att inte registrera en skrivelse som berör kommunens verksamhet? undrar Andersson i en interpellation.

Ingemar Sandström hävdar att han inte fått skrivelsen i egenskap av kommunstyrelsens ordförande.
– Jag kan skilja på mina roller och den här skrivelsen lämnades mer som ett diskussionsunderlag i Utvecklingsrådet, där ska inte allt stämplas in, säger Sandström.
– Ska vi inte kunna väcka frågor i Utvecklingsrådet utan att det ska vara kommunens egendom? Allt som kommer i min hand ska inte stämplas in, säger en irriterad Sandström.

Ulla-Maj Andersson däremot hävdar att eftersom Sandström faktiskt sitter i Utvecklingsrådet på uppdrag av kommunstyrelsen så är han där i egenskap av kommunstyrelsens ordförande och inget annat. Därmed ska också de skrivelser han får stämplas in hos kommunen.
– Det är DU som kallar till utvecklingsrådets möten. I det här fallet fick du som ordförande i kommunstyrelsen en skrivelse från de privata fastighetsägarna som i det hä fallet var något jätteintressant för kommunen, säger Andersson.
– Vi kommer att återkomma i den här frågan. Vi ställer ett misstroende mot dig, säger Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.