Partaj i dagarna tre

Det har varit en fullständig partyhelg. I fredags kidnappade vi svägerskan som fyllde 40 för ungefär hundra år sedan och sen dess har vi haft partaj i dagarna tre. Det finns mycket skoj att berätta därifrån, men jag får nog ta det i småbitar.

Eftersom hon är lärare och rektor på Hörnsjö Friskola bestämde vi oss för att klä ut oss till skolflickor och dyka upp på hennes jobb sista timmen. I plisserade kjolar, knästrumpor och lackskor. Min 16-åring skrek rakt ut.
"Usch ! Det finns väl inga manliga lärare där hoppas jag"

Alltså, jag vill inte höra var hon har sina associationer ifrån. Kan vi inte nöja oss med att en skolflicka är vanlig elev i det jag kallar vanlig skola? Sen ville hon veta vilken skola vi skulle till och lugnade sig lite när det visade sig vara landsbygd och kanske inte tusentals människor som skulle få se hennes mamma i den utstyrseln.
Min 12-årige son kom hem med en kompis och tvärnitade på hallgolvet när jag dök upp. De såg mycket skeptiska ut. Då hade de ännu inte sett min syster i tandsvärta och banlonpolo.

Roligt blev det i alla fall, men en rejäl firarhelg. Vi åt tunnbrödsnittar och drack bubbel på Blomboden i Nordmaling innan vi drog vidare till Övik och hotell. Middagssupé på Olearys som hade 30+-kväll och liveband. God mat och ösigt band. "Ebba Gold med 800 procent Thåström" som bara körde gamla Ebba Grön och Imperiet-låtar, ja och en och annan Cosmic Cowboys för oss som minns den eran med Micke Hagström och Thåström.
Det var faktiskt sjukt roligt och nästan så man kunde förflytta sig till sporthallen i Umeå 1980 (tror jag det var) när jag såg Ebba Grön för första gången. Sen har det blivit en del Thåström, ja faktiskt senast i somras på Peace And Love i Borlänge, även om jag fortfarande ser Ebba Grön som det mest minnesvärda han har gjort.

Frukost på Focus och en heldag på relaxen på Paradisbadet med bland annat lunch i japansk miljö och Floating i mörk tank för födelsedagsbarnet följdes av grillfest hemma på kvällen. Sen somnade vi sött för att återvända nästa morgon och fira hennes son som fyllde 21. Som sagt, kalas i dagarna tre.

Det krävdes en sovmorgon inför dagens fullmäktige. Det är ett som är säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.