Tillsyn av försäljning av nikotinläkemedel får en ny chans

Frågan om tillsyn av försäljning av nikotinläkemedel återremitteras. Det innebär att man skjuter upp att ta beslut om den och skickar tillbaka den för en bättre beredning. I mars 2008 trädde en ny lag i kraft om detaljhandel med nikotinläkemdel. Förr fick bara apoteken sälja dem, men nu är det fritt för andra att sälja. Det får bara säljas till personer över 18 år. Det är kommunen som tar emot anmälan från den som vill sälja nikotinläkemedel.

Conny Backman, fp, tycker att det borde vara tillåtet för detaljhandel som exempelvis får sälja folköl att även sälja nikotinläkemedel. Detta för att kommunen enkelt ska kunna kontrollera den som säljer. Nu visar det sig att Nordmalings kommun inte samkör kontrollen av alkoholförsäljning och kontrollen av cigarett- och snusförsäljning. Det sker vid olika tillfällen. Nu tycker fullmäktige att det måste gå att köra de båda kontrollerna samtidigt och dessutom lägga till en kontroll av nikotinläkemedel i så fall. Saken måste dock utredas och sen kommer frågan tillbaka för ett beslut senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.