Husmansveckan

Julia tycker vi borde värna om matkulturen i landet. Häromdagen fick hon med sig lillasyster på en "husmansvecka" och gjorde rappt en matsedel för kommande vecka. Lillebror var i chock när han såg matsedeln magnetfäst på kylskåpet. Då saknades ändå blodbröd, ärtsoppa och strömming.

Så igår åt vi fläskpannkaka och idag blir det blodpudding. Det kommer att efterföljas av delikatesser som hemlagade köttbullar med hemlagat potatismos i morgon, köttsoppa på Isas födelsedag på torsdag och bruna bönor med fläsk till min fredagsfest. På lördag smäller vi till med gourmeträtten pölsa och på söndag ansåg döttrarna att vi hade nog med tid för att göra palt.

Anton lider. Inte en skymt av tacos, tortillas, kyckling, kebab och pizza så långt ögat når. Jag gissar att min man inte jublar över pölsan på lördag heller. Det är en av få maträtter i världen han inte klarar av.

4 kommentarer

  1. Pär Palt

    Det finns ett mjöl som man kan använa till palt. Det heter ”raspeballermjöl”, potatis behövs inte. Jag undrar vad det är i det mjölet….?

  2. Berith

    jag har införskaffat en påse också efter rekommendationer av riktiga matmammor.. det lär vara lätt att göra och dessutom gott.. dagen med pölsa skulle jag hoppa över.. tacka vet jag tacos

  3. paltätare

    Min paltätare till sambo som är från själva ”paltlandet” gör sin palt av raspeballermjöl, så de funkar lika bra som att göra med potatis…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.