Det som göms i snö

Okej det är vår. Skönt. Tänk att sitta i en stol i solen och blunda och inte låtsas om att hela gräsmattan är full med gammalt skräp som halvpunkterade fotbollar, förlupna plastpåsar, inblåsta petflaskor, trasiga klädnypor, plastbitar från allehanda sönderfrusna, sköra plastsaker för att inte tala om nerblåsta kvistar, grenar, tonvis med halvt förmultnade löv och så vidare.

Jag älskar våren och sommaren. Verkligen. Men jag kan inte komma ifrån det faktum att en sån här dag i februari hade jag tittat ut över gräsmattan och sett det där helande vita snötäcket som effektivt döljer allt. Sen hade man kunnat åka på ishallen och njuta av hockey.

Nu funderar jag mest på om det skulle vara möjligt att hitta något liknande snö fast i gräsform? Som man liksom bara bredde över skiten (observera att det skulle göras utan underarbete) och sen såg allt ut som en golfgreen?
Jag har förresten redan tidigare gjort försök med att täcka halva tomten med presenning. Jag vet inte hur det gick till, men det tycks liksom ploppa upp saker under den ändå.

I väntan på det där döljande grästäcket ska jag gå ut och sätta igång en ordentlig brasa och se om jag kan elda upp något av allt det där som yr omkring mig. Sen kan man ju alltid grilla korv till middag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.