Läkare och Chokladmjölk

Petter och jag har varit på återbesök hos Leif Swärd på IFK-kliniken nu på morgonen.
Förutom alla tackbilder på klinikväggarna, från David Beckham, Foppa, Carl Dyall och andra kändisar, så träffade vi skidåkaren Mattias Fredriksson på väg ut. Det gillade Petter. Det känns pålitligt!

Som vanligt blev vi oerhört väl mottagna. Trots att de ursäktade sig med att vi kunde få vänta en stund, så tog det inte mer än fem minuter innan vi var inne hos Swärd som kom direkt upp mellan två operationer och kollade Petter höft. Det är så ruskigt effektivt här och alla patienter ”syns”.
Swärd hejade glatt där han kom i korridoren. En av operationssköterskorna gick förbi och stannade direkt till hos Petter och frågade hur det hade gått och hur det kändes. Allt är så familjärt, men ändå så professionellt.
 
Den där operationssköterskan ser för övrigt ut som ett litet sött troll.
Jag: Visst ser hon ut som ett litet troll?
Petter: Jo faktiskt.
Jag: Jag tänker att hon skulle passa i en sån där voffor-gör-di-på-dette-viset”-mössa eller någon annan Astrid Lindgren-figur.
Petter: Jag tänker på Plupp Chokladmjölk när jag ser henne.
 
Chokladmjölk är något av det han gillar mest, Det måste vara en bra känsla att ha när man träffar folk som just stuckit nålar i en.

En kommentar

  1. Malin

    Håller fullständigt med. Har ju själv varit på Idrottsmedicin ett antal gånger med mina ungar. Det är helt otroligt proffsigt. Tänk om all vård kunde vara på det viset. Skicka en hälsning till Petter också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.