Lata dagar

Jag har inte gjort ett vettigt handtag på flera dagar. Julafton var helt perfekt med god mat och familj, morsan med sambo och syrran med familj samlade hos oss. Som alltid avslutade vi kvällen med midnattsmässa kyrkan och sen däckade vi med lite glögg framför ”Ett päron till farsan firar jul”.

Juldagen har jag tillbringat i soffan med tonvis av levande ljus och skinksmörgåsar. Annandagen har jag gjort precis samma sak.
Friskluft har jag fått genom att frakta bortresta systerson och svågers hemmaglömda täckbyxor och snowboardpjäxor till bekanta som skulle till samma skidbacke. En lagom utfärd för mig på tio minuter om dagen.
För övrigt har jag inte gjort någonting. Inte ens surfat.
 
Men nu är det ordning. Lite grann. Igår kväll kom göteborgarna. Alla barnen klev upp före ett idag. Bilar har skottats fram, bogserats igång och varmkörts. Vår båda går utmärkt just för tillfället (peppar, peppar) en brorsans var nog utmattad efter snöfärden från Göteborg igår.
Ungarna är på ishallen med kusiner från tre familjer och åker skridskor.
Jag har varit ute på en trafikolycka på E4 och har till och med satt på en köttgryta. Sonen ska åka till flickvännen. Stordottern ringde hem och undrade vad man gör om man fått in en glasskärva i benet under annandagsfirandet på krogen. ”Benet syns inne i såret och det blöder hela tiden, men det känns ju fjantigt att åka på akuten för ett sånt litet sår. Det är ju typ bara stort som en tumnagel ungefär”
Jag har plockat fram väteperoxid, alsolsprit, kompresser och jelonet men gissar att systermoster får ”jobba” och tejpa ihop det senare.
 
Om en halvtimme ska jag se Leksand-Bofors. Åh vad härligt det är med jul!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.