Partykvarteret med lördag hela veckan

Allt snurrar på i en rasande fart. Balen gick finfint, det blev spontanfest på kvällen hos med brorsan och svägerskan hos deras kompis som hade ett garage lagom till Corvetten. Han hade även många flaskor vitt vin och whiskey. Say no more.

På fredag var det brännbollsturnering på Artediskolan och yngste sonen sms:ade matchtider och motståndarlag så att jag inte av misstag skulle missa några matcher….
Fredag kväll var jag på tjejfest i en stuga ute vid Gavelbänken och åt och drack gott innan  lördagens 33-årskalas hos svägerskan. Kalasandet fortsatte på kvällen på alla möjliga nivåer, för grannen har fyllt 40 så där var det partaj på altanen. Hemtrevligt med en salig blandning musik.
Jag hann höra bland annat Pärleporten, Hej tomtegubbar, Skateboard och Holy Diver.
 
Samtidigt hade Anton en hop med kompisar hemma som spelade X-box, Julia hade tjejgänget på Wild Kids-afton och efterföljande genomgång av 75 000 balbilder som alla skulle kommenteras minutiöst. Isas kompisgäng hade spelat brännboll och tänkt grilla nere på Puttes väg, men höll på att bli ihjälbitna av mygg. Så tio undgomar intog vår gårdsgrillring och spelade något oidentifierbart spel med en tennisboll på gräsmattan hela kvällen.
När jag tittade ut på gården stod där åtta mopeder, fyra bilar och 15 cyklar. Precis som när jag var i tonåren själv tänkte jag.
 
Söndag morgon blev det ”spontanfest” igen, dock i en lite annan tappning. Jag skjutsade Isa till fotbollsbussen som skulle ta henne till bortamatch i Storuman och träffade en annan sömndrucken förälder som inte heller hade ätit frukost. Så hon kom över och åt frukost på min altan. Bror och svägerska promenerande förbi och blev inbjudna på frukost de med. Inte alla helgmorgnar man har tre gäster innan nio. Sen kom ytterligare en kompis och slog sig ner, så när min man yrvaket dök upp vid halv elva hade vi hunnit avhandla det mesta.
 
Sen dess har jag inte gjort ett vettigt dugg! Och nu ligger examensklänningsmönstret på bordet och väntar på att jag ska överföra det till tyg och kanske till och med sy ihop det så att Julia kan prova det när vi någon enstaka gång lyckas tajma våra tider. Jojo, så går det när man helgar vilodagen och såsar på.
Mot kvällen får den late brått.
 
Grannen såg förresten ganska spak ut nu på eftermiddagen och bad om ursäkt för hög musik. Jag säger som Anton. ”Det bästa som finns när man ska sova är när man hör musik ute”
Han konstaterade att det var nästan lika mycket folk på min gård som på hans igår kväll. Detsamma gjorde en bekant som hade cyklat förbi igår kväll. "Det såg ut som det gjorde på den tiden när du och dina syskon var  i tonåren" konstaterade hon.
Allt går igen.
Detta är ett partykvarter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.