lagom till vi skulle packa ut i bilen slutade…

lagom till vi skulle packa ut i bilen slutade det äntligen att regna. Nu är vi i alla fall en bit på väg. Alla är trötta och på uruselt humör.Man skulle kunna göra ett schema över surheten för alla agerar likadant varje gång. Det gäller både för barn och vuxna. Alla kom isäng för sent och blevväckta fem timmar för tidigt. Till exempel har min man som vanligt glömt en del. Standard är att han glömmer glasögon och astmamedicin. Så när han säger”åh nej nu vet jag vad jag glömde” så svarar jag surt att jag packat ner det eftersom jag visste att han givetvis skulle glömma det. Det där gör honom vansinnig mest för att han glömt igen tror jag. Själv säger han att det är för att jag har en sån ”tråkig ton” . Inte bara nu utan jämt, påpekar han nu när han är morgontrött och sur.”du får sluta med det” säger han och jag svarar att det ska jag-så fort han lär sig att komma ihåg sina saker och klara sigsjälv. Det där är naturligtvis som att hälla bensin på brasan och han blir ännu surare. Då passar jag på att slå in sista spiken med att säga att nästa gång kanske han ska gå upp lika tidigt som jag och inte ställa klockan en kvart innan vi ska åka, eftersom han glömmer hälften för att han irrar runt. Jasen slår vi igång Stockholmsskivan 2010 och låter bli att prata med varandra fram till Sundsvall när alla barn förhoppningsvis har somnat om och man själv har börjat koppla av. DÅ börjar semestern!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.