Rån i Umeå simhall

Ibland behöver man påminna sig om varför man bor i Nordmaling. Jag fick en sån påminnelse alldeles nyss när jag ringde Umeå kommun.

Isa har flyttat till Umeå för att bo där under veckorna nu när hon går gymnasiet. Nu ville hon köpa ett kort på simhallen för att simma några gånger i veckan.
Vi har alltid haft familjekort på simhallen i Nordmaling. Enkelt och bekvämt och dessutom ett bra och billigt sätt att motionera hela familjen. Det kan väl inte vara så dyrt i stan för en ensam 16-årig student tänkte jag. Ack vad jag bedrog mig.
 
Om Isa simmar i Nordmaling kostar det 15 kronor. I Umeå kostar samma simtur 40 kronor. Rena rånet!
Ett års simning här skulle ha kostat 490 kronor för henne. I Umeå kostar det 1890 kronor.
Med andra ord, här simmar vi en hel familj väldigt mycket billigare under ett år (1274 kronor) än vad en ensam 16-åring betalar i Umeå (1890 kronor).
Lite uppseendeväckande tycker jag det är att det inte finns någon student- eller ungdomsrabatt i Umeå simhall ( på annat än tio-kort och enstaka bad) Man betalar lika mycket för ett årskort som 16-åring med inkomst på 1050 kronor i månaden, som man gör om man är vuxen heltidsarbetande.
Dessutom är det mycket trängre i Umeå simhall än i Nordmaling.
 
Så idag är jag tacksam för att jag bor i Nordmaling där hela familjen kan ta ett motionspass för en spottstyver. Och jag hoppas att Nordmalings kommun fortsätter att främja folkhälsan genom att hålla en prisnivå som gör det möjligt för inte minst barn- och tonårsfamiljer att motionera i simhallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.