Firma flytta frostig frys

Gårdagen tillbringades hos mamma med operation flytta frysskåp från den kalla stugan i Ockelsjö till Nordmaling. En sån där åtgärd som jag hade tänkt göra redan i höstas när jag var där och badade istunna. Den kunde ju stå oinkopplad hemma för eventuella akuta behov och sen flyttas tillbaka till stugan i vår tyckte jag. Efter en tjafsig diskussion med min man gav jag med mig och lämnade den.

”Herregud, vi är fyra personer hemma nu. Vi kan väl inte behöva mer än en fullstor frysbox, ett frysskåp och en halv box???”
Jo, uppenbarligen kan vi det. Särskilt om den som vägrade flytta frysen fyndar fläskfilé, skinkstek och helgskinka för glatta livet.  Vi har oftast en trave matlådor till ”behövande utflyttade barn” i frysen också. Dessutom upptog ett lamm, en kvarts älgkalv och en lott älgtjur tillsammans med en stor mängd äppelmos, våra frysarealer. Och nu fick jag till min stora lycka tag på en kvarts ko från min favoritbonde i Hörnsjö! Det är så högklassigt och gott kött att jag blir alldeles salig bara jag tänker på att få äta det i vinter. Men vi måste ju faktiskt frysa de där 50 kilona. Och en och annan julkaka kanske jag också tänkte baka.

 

Well, nu konstaterade samme man som vägrat ta hem frysen att just nu skulle vi ha behövt den där frysen vi har i stugan i alla fall.
Ibland avskyr jag verkligen att jag låter mig övertalas att ändra mina planer.
För gissa på vems lott det föll att hämta åbäket. Och nu är det vinter.
 
Det gick som tur var att köra de 400 metrarna ut till stugan, eftersom morsans sambo plogat upp där en gång sen snön föll.
Väl där pulsade vi från vägen ner till stugan med en skrana som lastfordon. Vi baxade ut frysskåpet, drog det på skranan upp till bilen och lastade in det. Det gick finfint.
Två straka kvinnor, varav den som verkade piggast är pensionär!
 
Sen blev jag bjuden på hemlagad pölsa och persikopaj med chokladmousse , vi gick igenom lite julklappslådor, jag fick med mig en påse ekologisk potatis, en vinterjackach en kappa  till Julia och lyckades laga Antons dragkedja till hans nya jackan, tack vare reservdelar från en gammal dragkedja i morsans dragkedjelåda. Inget gör mig så galen som när någon liten skitdetalj går sönder i dragkedjan på nya jackor. Och det känns som att det händer stup i kvarten.
Sen åkte vi på Returmarknaden i Vännäsby, innan jag plockade upp Petter som gör sjukgymnastpraktik i Vännäs, släppte av morsan i Ockelsjö och ilade hem för att Petter och övriga familjen skulle hinna på hockey i Övik. Logistik är underskattat.

2 kommentarer

  1. Monica Lundqvist

    Svar till Tomtemor (2010-11-25 10:44)
    Det är jag helt säker på att det gör! Jag ska strax smaka nämligen, middagen står i ugnen och det känns som värsta lyxen med färskt kött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.