Fuck Carpe Diem

Jag försöker leva i nuet. Carpe diem är ledorden som jag och mina jämnåriga fått lära mig. Det kunde man ju räkna ut på förhand att det var skit! Hur gör jag nu, stackars kvinna, när jag kommer in i ålderdomen??

Var fjärde äldre människa är deprimerad visar nämligen nya undersökningar. Kvinnor är mer deprimerade än män visar forskning. Anledningen till skillnaderna tror man är att män lever på gamla minnen och kvinnor i nuet. När männen blir gamla kan de sitta och dra gamla jaktskrönor och konstatera att det var bättre förr. De gamla kvinnorna upplever istället en känsla av att inte vara behövd, när kroppen säger stopp och man inte orkar som förr. Man har inget att relatera till bakåt eftersom det är nuet som har betydelse.
Med anledning av denna forskning uppstod detta telefonsamtal igår.
 
Jag: Hur är det?
X: Det är väl sådär, jämna plågor, kallt och jävligt och trött är man.
Jag: Du låter som en gammal kärring nu.
X: Vaddårå?
Jag: Ja, du lever för mycket i nuet. Om du hade tänkt lite mer som en gammal man skulle du ha kunnat sitta och fundera på hur skönt det var i solen 1978 och säga ”det var bättre förr”. Ny forskning.
X: Då är det synd om mig.
Jag: Varför det? Du får tänka om helt enkelt.
X: Jag som hade ett så jävligt liv förr. Om jag skulle sitta och tänka tillbaka på det , DÅ skulle jag bli jävligt deprimerad!
 
Så nu jäsiken får jag börja samla minnen och tänka som en man. Det var bättre förr helt enkelt.
Jag ska börja med att tänka på när Leksand spelade i Elitserien så löser det där sig bara fint tror jag.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.