Perforerade fingertoppar och tortyrliknande…

Perforerade fingertoppar och tortyrliknande metoder med nålar under naglarna har fått mitt humör lite ur balans denna Luciamorgon. Så här långt har jag haft av tre synålar genom att sy för hand i de förbaskade knäskålsskydden. Å andra sidan spar jag 500 spänn åt LN91 för det är vad det skulle kosta dem att köpa nya skydd. Med undantag av detta har det varit en skön morgon med hembakade lussekatter och pepparkakor i varierande form.
Julia togledigt för att åka till sin gamla gymnasieskola och titta på Midgårds luciatåg tillsammans med några före detta klasskompisar. Gissar att de just nu fikar och pratar om hur mycket bättre det var förr, när de gick i skolan. Sen skulle de shoppa och då gissar jag att de pratar om hur bra det är att jobba just för att man plötsligt har pengar att handla för.
Själv ska jag laga kläder och skydd och bo i syrummet resten av dagen. Det är trots allt billigare och mer klimatsmart att återanvända än att köpa nytt. Det vet dottern också och därför ligger två av hennes kjolar överst i syhögen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.