Mer handsprit till barnen

Anton och jag ser nyheter varje morgon, sedan i höstas. Igår konstaterade han att det nog var ganska nyttigt för honom att han börjat med det. Men allt som oftast är det saker som jag blir konfunderad över. Nyheter kräver diskussion, det är ett som är säkert.

Idag var det forskningsrapporten om att barn blir sjukare i väldigt stora förskolegrupper än om man vistas i mindre barngrupper. Det visar en studie i Göteborg.
 
Det är knappast förvånande nyheter. Egentligen är det mer förvånande vad man drar för slutsatser. För istället för att minska antalet barn i barngrupperna, föreslår man i princip att barn ska lära sig använda mer handsprit. Handsprit är billigare än personal. Frågan är om det ger liksom samma effekt på andra områden?
 
Dessutom konstaterar jag att det tog ett decennium att lära om från begreppet städerska till lokalvårdare, man har lärt sig att det inte längre heter sjuksyster utan sjuksköterska.  Man säger inte rullstolsbunden utan rullstolsburen.
Hur lång tid ska det ta innan journalister annat folk slutar använda begreppet ”dagis” och börjar använda begreppet förskola?  ”Dagis” finns inte längre. Det sorteras in i samma säck som hospitalet, institutionsord som inte längre existerar.

En kommentar

  1. miamia

    Kan man vårda lokaler?
    Går ettåringar i Sverige idag i skolan, eller är de på hemmet som ersätter hemmet?
    Vårdar man inte människor och städar lokaler??
    Fattar ingenting, men du kan kanske reda ut begreppen???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.