Tvärkallt

Jag tittade på termometern i morse och konstaterade – 20 här hemma. Tvärkallt alltså. Ut och skrapa rutor i god tid, inför dagens stadsresa med bilbesiktning av guldvolvon och skol-DM i hockey för lillsonen.
Alltid när den här vädersituationen uppstår kommer jag att tänka på när vi bodde i Uppsala. Min man jobbade på en förskola där de hade en liten två-åring som pratade helt rent. På den tiden var det inte så ofta så pass kallt som 20 minusgrader där nere.

Den här morgonen kom pappan med sin dotter rejält påbylsad. Dottern knatade in genom dörren på en tvåårings vis, tittade på min man och utbrast med mycket ren och klar liten röst:
– Idag är det jävligt kallt ute. Minus 20 grader!

Små grytor har också öron förmodligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.