Vem ska vi fira?

 

Min lillebror flyttade tillbaka till Nordmaling i fjol. Det innebar ett chockartat uppvaknande vad gäller antalet firartillfällen i släkten. Bor man inte i närheten ses man kanske inte så ofta och man uppvaktar inte alla syskonbarn osv. Men vi som bor här, jag och numera tre av mina syskon, vi firar ju alla vanliga födelsedagar. Och det blir som bekant en hel del….
Eftersom min man träffar min bror rätt ofta brukar han lite snyggt hålla honom uppdaterad om vilka firanden som är i görningen. Att min man har järnkoll beror på att Isa har slussat in honom på en av alla dessa släkt-nätsidor som skickar ut en påminnelse per mail så snart det är födelsedag på gång.
En dag kom min bror med andan i halsen och undrade vem som fyllde år den här helgen. Min man blev helt ställd. Han hade inte fått någon som helst påminnelse och det var helt tomt i hans kalender. Detta måste utredas!
När han frågade hur brorsan hade kommit fram till att det var födelsedag visade det sig att min bror sett vår svägerska stå och slå in ett paket på en av butikerna i Nordmaling. Så min man frågade mig om han missat något? Nä, inte så vitt jag visste. Däremot  erinrade jag mig att svägerskans mamma fyllde år den helgen och att det förmodligen var till en helt annan släkt det där paketet skulle.
Nu är det bara några veckor kvar till den värsta födelsedagsmånaden inträder. En månad där mina tvillingsyskon dessutom fyller 40 år. Jag skulle tro att lillebror får fullt upp med både sig själv och andras firanden i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.