Matlådemagasinet

Det känns just nu som att matlådorna tar över mitt liv. Under hösten är det bara Julia som haft sin lilla matlåda ( eller två för att variera och slippa äta samma mat till lunch som till middagen innan) i kylen. Men plötsligt har matlåde-användandet exploderat.  

Storsonen fick akut flytta hem för två veckor sedan efter abrupt slut med flickvännen. Det innebar en mer än hundraprocentig ökning av matlådorna i kylen. Långa dagar på universitetet och en stundande C-uppsats med mängder av undersökningar på udda tider gör att det kan krävas både mellanmål och luncher där.
I samma veva började Anton med en ny dagordning.  Han åker buss direkt efter skolan till ishallen och åker allmänhetens åkning där innan sin träning. Gissa vad han tar med sig för att värma därnere på hallen mellan ispassen? Matlåda förstås.
Dessutom gillar jag de här lådorna till smörgåspålägg och rester av annat slag.
Så igår när jag tittade in i kylen såg det ut som vi börjat med någon sorts matlåde-catering. Där var fullproppat av rödvita lådor i staplar.  I morse när jag tittade in i samma kyl var där faktiskt flera hål efter att matlådeägarna packat sina väskor. Fler hål blir det efter att mamma och jag ätit linssoppa till lunch, ur matlåda förstås.
Det bästa med det här, ja förutom att det är bra att de äter näringsriktig mat och spar några kronor, är att det måste finnas tillgång till bra matlådor i plast. Gärna många av samma sort så att det går lätt att stapla i skåp och kylskåp. När man måste köpa fler för att man behöver ha många i omlopp får man åka till……Wait for it….. IKEA!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.