Jul(ia)afton


Litet Jul(ia)bord på Jul(ia)afton den 24 februari. Är man riktigt klok?

Julia har haft efter-jul-ångest. Eller kanske snarare längta-till-jul-panik. Hon har suckat och suckat över alla julprydnader som plockades ner och uppenbarligen har hon smygsparat någon låda för igår , den 24 februari, var det dags för Jul(ia)afton.
Julbord var beställt till middag. Jul(ia)pyntet stod hon för. Så jag fixade barnens önskemål till jul(ia)bordet.
Ingen sill eller Jansson med andra ord.
Däremot köttbullar, prinskorv, kyckling, kokt potatis, tunnbröd , julmust och sånt.
Jag gjorde mig till och åstadkom en liten nätt mini-julskinka av en bit julskinke-griljerad kassler. Anton var mycket imponerad.

Kyckling, prinskorv och köttbullar och så miniskinkan med julgriljering längst bort.
Det är märkligt vad mycket vardagsmat man äter till jul egentligen.

Pappa spelade med och ropade Gooood Juuuuuul(ia) med tomterösten när han kom hem. Anton klädde upp sig i slips och skjorta och Julia hade jul-linnet.

Under kvällen delade Julia ut Jul(ia)-klappar i form av Jul(ia)kort specifika för våra olika personligheter i familjen. Dessa hade hon och Isa tillverkat i helgen.

Sen åts det ris a la malta med mixade jordgubbar, precis som vilken julafton som helst. Julia garnerade och fluffade till.

 

Nu har jag ålagt henne att ta ner ALLT julpynt från köket innan hon börjar jobba.
Anton ska ha några kompisar på middag direkt efter skolan, eftersom de har bortamatch mot Nyland ikväll och vissa killar hinner inte hem till byarna för att äta innan spelarbussen avgår. Han var lite bekymrad över girlangerna, eftersom hans kompisar nog skulle undra vad det bodde för underligt folk här bland julpyntet. Så jag har garanterat honom julfrånvaro i huset i eftermiddag.
Nu hoppas jag att Julias jul-längtan avtar för ett tag och att hon byter ut den mot påsk- eller midsommarlängtan istället. Det känns lite mer rätt liksom.


Därmed hoppas jag att julgranen åker ner i lådan igen och stannar där i
nio månader till. De fyra sista bilderna har jag förresten snott av min dotter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.