Stenad på examen

Idag tar min äldsta dotter Sofia sin journalistexamen. Jag pratade med henne i morse när hon var på väg till sitt sista seminarium på utbildningen. Det kändes konstigt, sa hon. Tre år som bara försvann sådär poff.
Skillnaden mellan henne och många, många andra som tar sin examen idag, är att hon inte behöver dras med arbetslöshets-ångesten. I förrgår flyttade hon in på sitt nya kontor på redaktionen i Stockholms innerstad. Det är en ynnest att veta vad hon ska göra i höst.

Tanken var att hon skulle komma upp och ha sin examensfest hemma i Nordmaling nästa vecka, men eftersom hon redan börjat jobba så fick vi ställa in de planerna. Vi spar det tills vi åker ner nästa helg.
Så den första högskoleexamensdagen någonsin, för något av mina barn, den firar jag med att bära en sådär 900 kilo sten. I tropisk värme.
Men  ikväll kanske vi firar lite lagom med grillning och en kyld champagne!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.