Det går bra nu

Igår var det examen här, med traditionsenligt avslutningsfika med syrrans familj. Hon gjorde som seden bjuder en bananstubbe och jag och Julia gjorde en specialtårta som åts på vår inglasade altan i sällskap med lillsonens sprättade Magnum Pommac. Där blev vi sittande till middagsdags vid halv åtta, då vi gick ut och åt tillsammans.  Idag har yngsta dottern haft sin examen i stan, så nu är vi nästan alla samlade hemma.

Jag har visat upp min fot på vårdcentralen och läkningen fortskrider som den ska. Svullnaden går sakta men säkert neråt och nu får jag in foten i en foppatoffel modell större!
Idag kunde jag till och med stödja på foten  och gör jag ingenting, utan bara sitter still med tårna i vädret, så har jag inte ens ont. Men försöker jag stå sådär en timme så tror jag foten ska explodera, så något borde jag lära mig av det också.

Jag är i alla fall glad och tacksam över att det inte blev värre. Och det finns många saker att vara glad för idag. Som till exempel att min bror gjorde oljebyte på min bil igår, kollade bromsbeläggen som tack och lov inte behövde bytas och sen bytte halvljuslampan åt mig.
Eller som att lillsonen överraskade oss alla med riktigt bra betyg. Inte för att vi tror att han inte kan, för ungen har lätt för sig och är ganska kvicktänkt,. men dras med en "ta-den-enklaste-vägen-gen".

Storsonen fick ett förstahandskontrakt på en etta i Umeå från 1 september och håller just nu på med det forskningsprojekt han fick stipendium för att jobba med en månad i sommar. En fortsättning på det han skrev C-uppsatsen om. Sen har han sommarjobb hela sommaren.
Mellandottern summerade sitt första år efter studenten konstaterande att hon haft turen att knappt gå en enda dag arbetslös sedan hon gick ut gymnasiet i våras.

Stordottern var på presslunch med champagne och god mat på en nyöppnad stjärnkrog på Djurgården idag och flyger på jobbresa till Dublin i morgon bitti.
Och slutligen så kom yngsta dottern hem med blommor och oväntat stipendium från sin examen efter första året på Midgårdsskolan. Hon har läst så kallad snabbmatte, alltså dubbla kurser på ordinarie tid, och hade inkasserat tusen spänn på ett mattestipendium. Jag tror att hon gjort sig väldigt förtjänt av det för jag vet att hon bland annat spikade nationella provet. INte ens ett ynka litet slarvfel alltså. 
 "Hon är nästan äckligt duktig" för att citera hennes syster.

Jag säger som den andre PETTER  jag. Det går bra nu, kompis, det går bra nu!
Och jag är så glad för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.