Marginaler

Häromdagen fick jag ett sms av Isa med texten ”jag går ensam på utvecklingssamtalet”.
Vad är nu det här tänkte jag. Jag har alltid varit med på alla hennes samtal och även följt hennes syskon på utvecklingssamtal på gymnasiet. Och hon är ju inte den som är orolig för några resultatredovisningar så varför skulle hon plötsligt gå ensam?? Jag borde ju ha fått någon form av inbjudan till det där samtalet, eftersom det alltid skickas hem till icke myndiga elever.

Men så visar det sig att samtalet är på tisdag. Och Isa fyller 18 på måndag.  Snacka om att ha marginalen på sin sida.
Alltså hade de myndiga eleverna fått välja om de ville ha sitt samtal med föräldrar på tisdag ( när de inte har några andra lektioner) , eller om de ville gå själva en halvtimme på eftermiddagen på torsdag ( när de ändå är i skolan för andra lektioner)  och vara ledig hela tisdag.
Det avgjorde saken för dottern som snabbt insåg att hon skulle kunna vara hemma i Nordmaling på sin födelsedagskväll och få en rejäl sovmorgon med en ledig dag efter innan hon ska tillbaka ”hem” till Umeå för skola först på onsdag. Och jag har faktiskt inte ett dugg att säga till om.
Med denna plötsliga påminnelse om att hon tydligen blir vuxen  gick jag in och kollade hennes bankkonton för att se om det var några omflyttningar eller överföringar som måste göras innan söndag. Klockan 00.00 natten mellan söndag och måndag stängs ju allt sånt ner för mig! Jag är maktlös helt enkelt. Det gäller att ha marginalerna på sin sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.