Plan A eller Ö?

Saker går inte som planerat. När gör det det?
Efter gårdagens turer i varierande väderstreck inom Bermudatriangeln, var jag hemma vid sjutiden och konstaterade att jag kört 30 mil om dagen i genomsnitt sen i lördags. Jag slängde i mig lite mat och gjorde en hårfrisseutrycknig och tonade håret på min väninnas mamma innan jag sjönk ner framför andra halvlek av Sverige-Frankrike. Klippa gräset skulle vänta till idag eftersom en regnskvätt satte stopp för det igår.
Halv ett i natt fick jag ett sms från systerdottern som undrade om jag skulle hinna laga hennes midsommarklänning åt henne idag. Jag kalkylerade med att det skulle hinnas eftersom syster skulle ta mina barn till Hörnsjö i morse.
Tvättmaskinen gick på högvarv och tvätten skulle ju hinna torka idag enligt väderleksrapporten. Trodde jag. När jag stormade ner till tvättstugan vid sjutiden i morse för att kasta in en ny tvätt och hänga ut den färdiga för tork i sol och vind meddelade Julia att det spöregnade ute. Tack så j-la mycket! Och adjö gräsklipparplaner.

Istället tänkte jag börja med rabarberdrickan och upptäckte att sockret var nästan slut. Dessa förbenade kladdkakebakningar! Nåja, Konsum öppnar ju åtta så det löser sig tänkte jag och ilade iväg med en tårtkartong som en bekant skulle låna.
Hos bekanten var det tyst och låst  så efter några påringningar ställde jag den utanför dörren i hyreshuset och ilade vidare till Konsum. Väl där gapade sockerhyllan kusligt tom. Vad är oddsen på att sockret är slut på affären någonsin?
Som sagt, saker går inte som planerat.

Men nu lyser solen, tvätten hänger ute, sockret är inhandlat och rabarbern kokar på spisen. Jag sliter mitt hår över den skira midsommarklänningens reva på framstycket, men det löser sig nog. Det brukar ju liksom göra det i slutänden. Funkar inte plan A så har man ju ner till plan Ö på sig att lösa problemen. Ikväll är vi hur som helst på väg till midsommarfirandet. Oavsett om saker går som planerat eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.