Mörkertal

Jag hörde på nyheterna att idrottsrörelsen i samarbete med Rädda barnen ska ta grepp om kränkande behandling inom idrotten. Enligt en enkätundersökning svarade hela 8 procent av barnen att de någon gång varit utsatta för det. Är det bara jag som tror att det finns ett gigantiskt mörkertal här och att det är många, många fler?

I exemplet togs det upp hur barn behandlar varandra. En viktig fråga. Men jag tror dessvärre att kommentarer från föräldrar och ledare är en minst lika stor bekymmersfaktor. Inte minst så är det väl vi vuxna som lägger ribban om hur vi ska behandla varandra? Det som varit i säck kommer i påse, som det gamla kloka ordstävet lyder.
Senast i lördags pratade jag med tre olika parter om tre olika incidenter gällande tre olika barn (ingen av dem mina egna) som fått ironiska och rent elaka kommentarer av tre olika ledare i föreningarna i min hembygd. Det handlade inte ens om prestation om nu det skulle ses som en förmildrande omständighet.  Med förtvivlade barn som följd.
Självklart ska det inte behöva vara på det viset.
Ni ledare som inte ägnar er åt sånt, för det finns många sådana också, ni ska sträcka på er och fortsätta vara ett gott föredöme. Andra borde rannsaka sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.