Veg-skäl

Fler och fler skolor inför helvegetariska luncher någon dag i veckan, för att spara på jordens resurser men också förstås för att spara pengar. Kritikerna menar att barn inte ska tvingas till matvanor de inte vill ha. Jamen tjena. Fick mina barn välja mat under skolåren skulle de knappast leva på husmanskost. Jag har några ungar som utan problem skulle se pizza, kebab och hamburgare som ett dagligt alternativ och definitivt det som de skulle VÄLJA om de hade fått chansen.
Själv hade jag ALDRIG valt fisk i skolan och definitivt inte hemma heller. Men nu var man så illa tvungen att vänja sig och idag äter jag gärna fisk.
Jag fattar liksom inte att det ska vara så himla svårt att äta vegetariskt ibland, när det så ofta serveras köttrik mat? Det är som att vegetarisk mat vore giftig ungefär.

Jag älskar kött! Det gör jag verkligen. Vi äter mycket kött hemma. Men jag äter gärna vegetariskt också. Omväxling förnöjer. Och inte fasen flaggar jag med det hemma till middag med ett ” Barn, idag ska vi äta vegetariskt”. De får äta ”gryta” rätt och slätt, oavsett om det är kalops av nötkött eller linser. En vanesak. Precis så borde det väl kunna funka med skolmaten också?  Och äter man ost i vegetariska maten, det är ju lite olika var man lägger ribban, så går pizzorna ner utan problem utan kött. Jag väljer ofta den vegetariska själv.

Och ska vi vara riktigt ärliga tror jag många barn skulle välja ”det vegetariska alternativet” helt frivilligt. För de flesta ungar tror jag skulle kunna leva på spagetti och ketchup om de gavs möjlighet. Ett vegetariskt alternativ, även om det inte är så näringsriktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.