Grisliv eller drömliv

Vi har varit hos svärfar i Skellefteå i helgen. Alla utom Stockholmsdottern. Det är snudd på kors i taket att vi lyckades hitta en helg där till slut alla kunde följa med, även om det innebar att Isa fick ta bussen upp ensam efter sin fotbollsmatch i lördags.  

En av de som vanligt hejdlösa middagsdiskussionerna handlade om den gamla nordiska mytologin. Det är intressant att konstatera att de faktiskt hade hyfsad koll på den, samtliga barn. Och ännu mer intressanta var reflektionerna över vilka liv de där gudarna och deras husdjur levde. Som grisen Särimner till exempel.

Sonen: Fatta vilket hängigt liv att vara Särimner. Att bli slaktad varje kväll.
Dottern: Ja, men han fick ju äta upp sig varje dag innan de slaktade honom på kvällen.
Sonen: Jo, men ändå.
Dottern: Det låter ju som ditt drömliv. Äta- sova. Äta-Sova.

Jag måste säga att tanken tilltalade mig också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.