Det (syd)svenska avståndet.

De diskuterar tennis och Stockholm Open på TV just nu. Varför vi inte får fram några tennisspelare i Sverige idag. Mats Wilander kallar svenska tennisspelare för lata. En av journalisterna i panelen berättar att sonen spelar tennis och att tennisförbundet effektivt tar död på ungars lust att idrotta. Han får spela match fredag kväll kvart i tio. Okej, den biten köper jag. Jag fattar att det inte är ultimat.

Men sen tycker de att upplägget är fel. För deras son har ibland fått åka flera mil för att spela en match och sen bli utslagen och ha spelat klart. Ska man åka flera mil så måste man få spela flera matcher.
Jag hänger omedelbart upp mig på det där med flera mil.
Vi har en son som har nästan 11 mil för att ta sig till och från hockeyträning en kväll i veckan. Och då pratar vi träning. När det kommer till EN match så åker han flera gånger per säsong  närmare 30 mil enkel väg för att spela. OM han får spela vill säga. Han kan få åka 60 mil för att få stå och öppna en båsdörr i ett par timmar också. Utan att spela en enda minut. Trots att han är barn.
Nej, jag tycker inte det är rätt. Men jag har lite svårt att ta gnället över att ibland tvingas åka flera mil och bara få spela en match

Kom igen sörlänningar. Välkommen till den norrländska verkligheten. Jag minns när Kroppskultur från Uddevalla skulle spela handboll i elitkvalet mot Nordmalings IF och var tvungna att åka EN match hit upp. Vet ni vad de gjorde? Jo, de ringde och försökte förmå Nordmalings IF att spela både hemma- och bortamatchen i Göteborgstrakten. För det skulle bli så dyrt annars. Jag pratade med deras ordförande som sa att de normalt åkte pendeltåg och spårvagn till nästan alla matcher så den här resan till Nordmaling skulle ruinera hela deras budget.
Som sagt, välkommen till vår Norrländska verklighet.
Det är alltid längre från sydsverige till det ospecifika Norrland än från Norrland till sydsverige av någon anledning.

Fortsättningen på morgonens tv-diskussion slutade med synpunkten att ”kan vi få fram en Charlotte Kalla och en Marcus Hellner så borde vi kunna få fram talanger inom tennisen”. Det jag funderade över är om det var ödets ironi att att Kalla och Hellner är uppvuxna i Norrland och nog vackert har fått åka FLERA MIL bara för att köra en tävling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.