De .lyckliga stunderna

 

Är det ett ilandsproblem när man just har fått vindrutan bytt på sin bil och sen blir bestört när det regnar och stänker skitvatten på den alldeles nya, fläckfria orepade glasrutan?
Större problem än så hade jag inte igår fram till fyra, om man undantar de åtta cyklister som dråsade i gatan med en minuts mellanrum på min promenad från Östra station till centrum. Det var helt enkelt snorhalt.
Tvärtom hann jag shoppa mig lycklig på julgardiner till dotterns rum för 150 kronor, en glitterslinga för 49 kronor och ett våningsfat för 98 kronor. Jag gick hela dagen på stan i lugn och ro, tittade i butiker som det är en miljon år sedan jag besökte, promenerade längs älven i ishalkan, åt lunch ensam till 40-talsmusik och kände mig som någon äldre dam i en film. Helt enkelt strålande.

Förutom ett par tusen på rutan så var min nya baddräkt den största investeringen. 650 jädra kronor och då är den inte ens snygg! Men simmar man många gånger varje vecka så håller inte de där billiga skitbaddräkterna för klor och annat.
Att jag senare på kvällen fick bli irriterad på både bilar, telefonbolag och andra små detaljer lägger jag till handlingarna och låtsas att det inte finns. ”Räkna det lyckliga stunderna blott” som det så vackert heter i visan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.