Vi är tillbaka!

 Jag har skrattat, gråtit, skrikit, dansat. Nu är dagen D äntligen här. Vi är tillbaka! Leksand spelar i Elitserien nästa säsong! 

Det har varit mödosamma år. Men det har också varit många lyckliga stunder. Det är egentligen bara avslutningen av den där ångestfyllda kvalserien som förstört min tillvaro år efter år.

Men det här året skulle bli annorlunda. Vi skulle göra allting rätt. I köket förberedde jag mig för kvalserien med positiva affirmationer. När jag hade fyllt 50 där i julas så ville jag ha mina födelsedagspresenter framme. Jag satte upp min födelsedagstavla med Jens Bergenström  och födelsedagskortet med alla spelarnas autografer. Jag satte fram Menoran,  den sjuarmade ljusstake min mamma jagat med ljus och lykta åt mig i 50-årspresent. När min väninna var förbi konstaterade hon att det såg ut som att jag hade byggt ett altare. Det kanske jag hade.

Såhär på påskaftons sista timme, tittar jag på påsknattsmässan och påminner mig om påskens budskap och Jesu uppståndelse på påskdagen. Den gladaste dagen kyrkan firar faktiskt. Samtidigt infinner sig euforin över att Leksand spelar i Elitserien nästa år. Vi har återuppstått ifrån det allsvenska mörkret. Symboliken är just nu slående.

Mina vänner, VI ÄR TILLBAKA!

Det kanske fanns någon form av symbolik med mitt "köksaltare" i påsk. Leksand har "återuppstått " och påskdagen kommer jag att vakna med ett stort leende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.