Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Ojojoj…

Maken vill att vi ska ha goda matminnen när vi kommer till Sverige. Idag kommer han hem från en delikatessaffär.

Riktigt god skinka (dvs, lufttorkad, mycket god variant – Parma, släng dig i väggen!), en gorgonzola som inte var av denna världen, den absolut godaste jag smakat, en ’torta del casar’, en spansk ost som inte går att beskriva, helt superspeciell, en mycket god brie, en helt fantastisk ’foie gras’, och till allt detta ett gott rött vin. Mmmmm,,,,,,,,, Samt, små brödpinnar (till casar-osten), gott bröd, och en aprikos- och en annan plommonmarmelad – som bröt av mot såväl casar-osten som mot gorgonzolan och brien. WOW! Gott!

ps – kolla in den spanska osten genom att klippa och klista in detta: http://www.tortadelcasar.org/ingles.html

4 kommentarer

 1. Karlavagnen

  Nä men ta och handla med och tryck in i flytten saker som förhöjer vardagen. Böcker, CD skivor för barn, små delikatesser…

  Säkert är din make stor entusiast av allt svenskt han verkar sympatisk!

 2. Monica W.

  Varje år sedan allra första resan till Sverige har maken ätit surströmming! Han är ett stort sverige-fan, kan tilläggas!

  Däremot har det aldrig blivit av med palt. Jag har svårt att tro att det blir någon större hit, även om jag själv tycker det är gott.

  Obs, surströmmingen tycker han nog inte är precis en delikatess, men han följer devisen ”äter svenskarna det och tycker det är gott, ja, då måste det ju finnas nån anledning”. Han är en ganska positiv person 🙂

 3. Monica W.

  Karla – OM han är en stor sverige-entusiast, tja, här har man ju alldeles precis flyttat tillbaks till Sverige. Det har framförallt varit han som dragit tåget, om man säger så!

  Nu kommer ju han att resa emellan ofta pga jobb, så han får ta med mycket grejer vid varje resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.