Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Återinvandrar

Igår åkte sonen och jag till Umeå, för att på folkbokföringen ÅTERINVANDRA. Så sa hon att det hette. Det tar ett par dagar tydligen.

Och när jag sen vill skaffa ett mobilabbonemang så stod jag som emigrant i dataregistret, och måste skaffa ett papper från skattemyndigheten om att jag ansökt om återinvandring, eller vänta tills jag är officiellt svenskboende och att alla register uppdaterats.

Men, svensk byråkrati är ändå tämligen enkel.

Sonen kan ju inte återinvandra, eller så kanske han kan det; han har lustigt nog två födelseorter, Vännäs i det svenska passet och Barcelona i det spanska (och jag kan garantera, han är född i Barcelona). Men det är en annan historia!

2 kommentarer

 1. Anna Malaga

  Men den mâste du dra ändâ? Varför är han född i Vännäs i det svenska passet????
  Vad härligt ni verkar ha det, sâ fina bilder i er Barcelona-blogg!
  Men visst, man vänjer sig vid en slags byrâkrati, och sen ska man ge sig in i en annan. Myndigheter är väldigt stelbenta överallt, deras sätt är alltid det enda rätta.

 2. Monica W

  Jo, jag får väl dra den storyn om hans två olika födelseorter i hans två olika pass! När jag har mer tid…

  Det är alldeles sagolikt än så länge, fiske, insjöar, massor av kusiner och underbara vänners stora barn som ger sonen uppmärksamhet, tja, lillen stortrivs (fast saknar pappa; pappa barcelona, avion, sa han idag…)

  Du ska inte komma upp en sväng när du är i Sverige? Du är varmt välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.