Baristamjölk
När jag såg denna mjölk första gången började jag nästan skratta högt! Jag tycker det är riktigt skojigt…. Alltså, när svenskar tar till sig något nytt görs det rejält! Då ska man ha speciell mjölk när man gör en simpel ’cortado’ (även om det ju är de italienska termerna man lärt sig här, såklart!)
I ett senare inlägg ska jag skriva om Leandre. Leandre är barista, men han hade aldrig hört ordet när jag nämde det för honom. Leandre knäcker en kaffeböna på morgonen och utfrån hur ljudet av knäckandet är maler han kaffet på ena eller andra sättet (det är väl luftfuktigheten som kan ge olika förhållanden…)
Leandre har ett café med stort klientel, troget sådant, och varje julafton bjuder han sina stamgäster och vänner (vi tillhör den senare kategorin) på fransk champange och snittar. I caféet.
Men nån baristamjölk har han inte!
Senaste kommentarerna