Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Obeskrivligt äckligt

När vi skaffade hus i Vännäs för ett par år sedan blev vi ganska förvånade över att soporna enbart hämtades varannan vecka. I Barcelona är det sophämtning varenda kväll… Vi fick höra av folk att det blir ju inte så mycket sopor eftersom man ska sopsortera.

Förra sommaren som vi spenderade i Vännäs var vår son blöjbarn. Det blev många blöjor, och tja, snabbt ganska fullt i soptunnan, trots att även vi gjorde vårt bästa för att sopsortera.

Nu har vi inte några barnbajsblöjor, utan bara vanligt hushållsavfall. Men, det har blivit maskar i soptunnan. Jag tycker det är så äckligt att jag nästan storknar… Och jag tror det är en hel vecka kvar till sophämtning. VAD GÖR VI FÖR FEL???? Har det aldrig hänt andra? Är det bara vi?

Vi har stora planer för hur vi ska rengöra soptunnan efter nästa hämtning, men jag kan ärligt säga – det är inte säkert dessa är helt miljövänliga…..

2 kommentarer

  1. Monica W

    men NU, nu är operation rengöring igång. Just nu har en vätska som jag inte var säker ännu fanns till salu i Sverige (!) ihälld, efter ihärdigt tvättande med rengöringsmedel. När denna andra, nästan onämnbara vätska (lleixiu på katalanska!) har fått verka ett par timmar ska sköjas och då har vi en skinande soptunna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.