Monica Wahlström, Vännäs

Till operan

Idag firar vi 5-årig bröllopsdag. Vi gifte oss i ett Umeå helt utan snö (dock var det -8 grader dagen innan, så lite grann frost fanns….).

Det var inte riktigt så jag tänkt mig vårt decemberbröllop…

Min svärmor är rädd för snö. Ja, rädd. Hon för någon slags panikkänsla om det är snötäckt runtomkring henne (och hon kommer från kataloniens inland där det verkligen kan vara en del snö på vintern) – och hon känner sig isolerad.

Hon är en varmt (men sunt) religiös katolik. Hon hade bett hela hösten om att det inte skulle vara någon snö när vi gifte oss. Hon är övertygad om at Gud hörde hennes böner. Vi skojar ofta om det här, och säger att det var hennes fel att vi inte fick det bröllop vi tänkt oss. Vi skulle ha gift oss i år, idag är det en exakt perfekt dag för ett vinterbröllop, tre minusgrader och det har fallit 2 cm perfekt pudersnö i natt.

Nåväl.

Vi ska nyttja Umeås kulturutbud och ska på en julkonsert på Norrlandsoperan. Det ska bli väldigt, väldigt roligt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.