Monica Wahlström, Vännäs

Usel uppslutning

PrivatSonens instrument, gjorda på Biblioteket under fantastiskt personlig coachning av Maria.

Idag var det musikunderhållning och ’skrot-instrument-tillverkning’ på biblioteket i Vännäs.

Vi kom i god tid. När klockan var 10.30 gick vi ner dit musikunderhållningen skulle vara. Där var två unga personer med gitarr. Och sonen och jag. Ingen annan. Vi väntade några minuter, och sen sa ungdomarna, att, tja, för en enda person blev det ju lite… De sjöng en sång för vår son, och sen gick vi allihop.

Vi gick till pysseldelen uppe i biblioteket. Där var det helt tomt. Sonen och jag gjorde ett jättefint musikinstrument och han gjorde flera maracas. En flicka till kom förbi. Vid 12-tiden gick vi, och jag gissar att ingen fler kom…

Jag vet att det är sportlovsvecka och att många kanske är borta. Jag vet att det är underbart fint väder. MEN – jag undrar ändå om det inte finns något intresse alls för dessa barnkulturaktiviteter i Vännäs?

Var det enbart jag och sonen som inte hade några andra planer för dagen, av alla Vännäs barnfamiljer? Eller är det så att vännäs-familjerna är så otroligt ointresserade av aktiviteter för barnen? Man undrar faktiskt verkligen….

Jag hoppas innerligt att arrangörerna av denna typ av arrangemang inte ger upp. Det vore ju inte konstigt…

5 kommentarer

  1. Jan N

    Det var illa.
    Vädret drog kanske utåt för många ändå.
    Eller laddade man för motorcirkusen på eftermiddagen? Eller kanske datorn drar mer numer?

  2. Katarina Hampusson

    …att det var så tomt. Jag var med våra barn till Vännäsby bibliotek, där startade samma aktivitet kl.13.00. Det var väl inte någon anstormning men 6 barn kom. Det var ett jättebra arrangemang och barnen hade väldigt roligt.
    Fantasin och kreativiteten i instrumentskapandet var på topp. Fantastiskt duktiga ungdomar som spelade och dansade med barnen och lät dem spela med egna instrument men även med låna av de instrument som de hade med sig.
    Vi brukar delta med våra barn på de aktiviteter som biblioteken erbjuder och normalt brukar det vara välbesökta arrangemang. Kanske föll barnaktiviteten när en sportlovslördag med fint väder och uteaktiviteter fanns som alternativ.
    Jag tror att det biblioteken erbjudit i form av barnkultur har vunnit stor uppskattning och jag tror att det finns efterfrågan och jag HOPPAS (precis som du) att de som arrangerar hittar kraft att fortsätta i framtiden.

  3. Erik Sedig

    … om förhoppningen att arrangörerna inte ger upp. Antagligen så var konkurrensen från sportlovets finaste väder och skoteruppvisningen för stor. Själv var jag i slalombacken vid samma tidpunkt och förvånades över att det inte var fler människor där. I vår familj brukar vi ibland gå på teaterföreställningar i Vännäsby bibliotek och jag hoppas innerligt att dylika program inte upphör. Det måste finnas kulturmöjligheter för barn, det är de vuxnas ansvar.

  4. Monica W

    Kul men nya fräscha kommentarer! Typiskt nog har de tillkommit när jag befunnit mig i ”radioskugga”, och på vk får man ingen avis om när kommentarer kommer in… Ja, vi hoppas alla att kulturevenemangen får fortsätta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.