Monica Wahlström, Vännäs

Den femte årstiden

Har hört att samiskan räknar med åtta årstider. Hur namnen på dessa är låter jag vara osagt, då jag inte sett dem eller deras betydelse, och jag vill akta mig för att förmedla nâgot jag inte känner till väl! (som exempel, detta att eskimåerna ska ha jag-vet-inte-hur-många ord för snö är lite av en myt, visst har de flera ord för snö, men det har väl vi med. Myten. Mer om myten.)

Men, vi häruppe i norr har åtminstone en femte årstid som nu inträtt. Vårvintern. Den är ju väldigt annorlunda den vinter vi haft mellan november och februari, och vår är det inte.

Underbart hade vi det iallafall i lördags, med snöskotertur ut till en sjö utanför Örträsk, grillning, pimpling och fantastiskt god mat i form av wokat älgkött med grönsaker. Ligga på ett liggunderlag och sola, ja, riktigt härlig vårvinterdag. Sonen var salig, 17-åringen lycklig och fick prova köra skoter några svängar, och tja, man får njuta av det så länge det varar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.