Monica Wahlström, Vännäs

Flitiga p-vakter i Vännäs under sena kvällar på Vännäsdagarna
Jag arbetar vid socialtjänsten i Vännäs. Under Vännäsdagarna hade vi personal ute, framför allt för att finnas till för ungdomar som kanske behövde insatser från socialtjänstens sida av en eller annan anledning. Kvällen var förhållandevis lugn, men det hände saker som fick socialtjänstpersonalen att arbeta intensivt, sida vid sida med polisen.

 

En stor förvåning möter de båda när de av en anledning måste in på socialkontoret på kvällskvisten. Just vid detta tillfälle handlade det om ett 10-minuters uppdrag för att sedan fortsätta ut på Vännäs gator. De kör fram tjänstebilen, ställer den utanför porten (istället för på parkeringsplatsen, nu pratar vi ju inte precis om några kontorstider!), går in en sväng, och när de kommer tillbaks har en p-bot placerats på bilen.

 

Vad jag förstår har företaget ”Umevakt” flitigt lappat på de områden där de har uppdrag under sena marknadsdagskvällar vid Vännäsdagarna.

 

Jag antar att de vill passa på att tjäna in pengar, och har förstärkt sin bevakning. Trist känns det dock, när man kan tänka sig att personer som parkerat på ICA:s parkering mötts av parkeringsböter. Jag vet att en del vännäsbor frivilligt var ute och ”nattvandrade” både på fredagen och lördagen. Det är sådant man gör för att man är en god medmänniska, och utan någon ”lön för mödan”. Trist då att få parkeringsböter…

 

Minns att det fanns några tillfällen i Barcelona när alla parkeringsregler upphörde att gälla. Det var när det var hemmamatch vid Camp Nou, och på juldagen (motsvarigheten här skulle vara julafton). Det känns som om Vännäsdagarna borde kunna få vara en parkeringsbötesfri zon i Vännäs. Det är ju bara tre dagar av årets 365…

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.