Monica Wahlström, Vännäs

Det där att välja parti

Ja, mycket funderingar blir det när man ska välja parti. Många saker kan påverka valet. Ett parti vars rikspolitik man kanske sympatiserar med kan bli svårt att välja om man har väldigt svårt för dess partiledare och offentliga approach.

Ett annat parti vars politik man kanske inte helt tar till sig kan man vilja stötta om man uppever stort förtroende för några av dess centrala politiker.

På lokal nivå kan det också kännas knepigt. Man kanske verkligen gillar ett partis framtoning på lokal nivå men inte riktigt känner sig bekväm med rikspolitiken. 

En avvägning blir därmed nödvändig.

Själv har jag skrivit till alliansens fyra partier i Vännäs och ställt några frågor. Jag tänkte höra hur det lokala resonemanget är. Vidare valde jag att väldigt rättvist kontakta partierna via nätet, oavsett eventuell kontakt av mer personlig karaktär inom vissa partier.

Nästa steg är att ta reda på respektive partis program och fördjupa mig i detta. Det borde jag kanske ha bett dem skicka mig, men jag kan ju prova att googla det med (program lokalt, alltså, sen även rikspolitiskt).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Ja nog är det som du skriver. Personer på lokal nivå som man sympatierar med men aldrig kan tänka sig rösta på den politiken. På kommunal nivå är rikspolitiken ganska fjärran. Gör dej en bild av de lokala politikerna och bilda dig en uppfattning. Sen finns ju möjligheten att rösta olika på de 3 nivåer vi har i vårt land. Blir faktisk mer o mer vanligt i och med personvalsröstningen.

    Men annars vet du ju att jag kan lösa dina problem 🙂

  2. Monica Wahlström

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-03-22 00:27)
    Röstat olika i de tre olika nivåerna har jag nog gjort vid nästan varje val. Men, om man engagerar sig politiskt, och kanske till och med arbetar aktivit politiskt på kommunnivå, då gäller det nog att hålla samma linje, tror du inte det?

    Sen, visst måste man väl hålla lite på det ideologiska även på lokalnivån? Inte enbart se till de lokala politikerna…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.