Monica Wahlström, Vännäs

Hur är det med tillgängligheten bland Vännäspartierna?

Åtta frågor har jag formulerat till de partier jag är intresserad av. Det var inte helt enkelt att komma i kontakt med partierna. Jag googlade, men fick i några fall surfa en stund innan jag hittade en mailadress, eller så hamnade jag i ett formulär att fylla i via hemsidan.

Vidare studsade ett mail tillbaka, då den uppgivna mailadressen inte verkar fungera.

Jag antar att lokalpolitikerna har fullt upp. Massor av dokument ska läsas och studeras inför diverse nämnd- eller styrelsemöten inom kommunpolitiken. Det är nog inte lätt att hålla reda på allt.

Ändå blev jag lite förvånad! Jag gissar att valkampanjen är igång på åtminstone något plan. I år är det rekordstort antal förstagångsväljare, inte minst i Vännäs.

För skojs skull kollade jag även upp de andra partierna med representation i fullmäktige. Med undantag för annonsering av ett "event" hos ett parti var det inte mycket bättre. Alls.

Har man råd att inte prioritera upp tillgängligheten på nätet? Hur länge ska partiernas vännäshemsidor vara "under uppbyggnad", och hur vet man om ett möte annonserat i en sommar- eller höstmånad var 2009 eller ett tidigare år? Visst kan jag förstå om man sörjde valförlust, men är det inte när man nått till nytt valår dags att uppdatera den centrala informationen på sin lokala, politiska hemsida?

När börjar man på allvar arbeta för röster inför höstens val?

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Barbro Johansson

    Hej Monica!
    Otroligt trevligt läsa att du är intresserad av att komma i kontakt med politiska partier/företrädare i Vännäs kommun.
    Jag rekommenderar att du Googlar på Centerpartiet Vännäs så får du upp ”vår” hemsida. En del information för att gå vidare finns där. Jag är fullt medveten om att nuvarande förtroendevalda varit usla på att lämna in aktuell information till Doris Nygren Studieförbundet Vuxenskolan som sköter uppdateringen.
    Utan information-ingen uppdatering.
    Om du fattar tycke för partiet är du varmt välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.