Monica Wahlström, Vännäs

Simhallen som inte finns i Vännäs

När man tänker efter en smula är det alldeles oerhört att det saknas simhall i Vännäs.

Hur är detta möjligt?

I en kommentar till Jan Nilsson har Sonja Eriksson skrivit att hon är övertygad om att folk trivs så bra i Vännäs för att vänstern haft ledningen under lång tid. Hur har man tänkt runt simhallen bakåt i tiden?

Jag har inte träffat någon vännäsbo med barn som inte tycker det är sorgligt och riktigt illa att simhall saknas. Det finns till och med simhall i Bureå!

Folkpartiet har alltid försökt driva denna fråga.

Jag vet att det är kris med pengar – som alltid. Men, hur seriöst har man studerat detta? Har alla möjligheter till samfinansiering externt uttömts?

 

 

13 kommentarer

 1. Maria Olofsson

  Önskemålet om ett badhus har alltid funnits och är fortfarande aktuell,dyker upp för diskussion med jämna 10-års intervaller. Badhusfrågan har fått stå tillbaka för ishallen en gång, nästa gång föll beslutet på en ridanläggning. Kritiken fanns före beslutet om ridhuset att kommunen satsat mer pengar på pojkars aktiviteter än flickors och kontrade då till fördel för hästintresserade flickors intressen. Visst är det dags för den breda allmänhetens stora önskemål om en simhall. Här får entrepenören tillika hotellägaren tips om att sätta tak på sin anläggning.

 2. Plaskar gärna i Umeå

  Har Fp ALLTID försökt driva frågan om en simhall? Kanske som en rad i ett valmanifest något val kanske, men aldrig i något budgetarbete, som motion i fullmäktige eller på något annat sett de senaste 10 åren. Bygga är kanske möjligt (eftersom man lånar till investeringar), men driva anläggningen är desto svårare ekonomiskt. Om det fanns möjlighet att tjäna pengar på en simhall i Vännäs så hade nog marknaden byggt en.
  Vad vill du prioritera bort till förmån för drift av en simhall?
  /Plaskar gärna i Umeå

 3. Katarina Hampusson

  Jag är enig med ”Plaskar gärna i Umeå”, jag tycker inte Vännäs har ekonomisk kostym för en simhall just nu. Som föregående talare är kostnaden för bygget kanske möjlig att ordna men, det tillkommer årligen drift- och underhållskostnaderna som också ska finansieras. Jag tror inte heller att det finns finansiella aktörer som är beredd att investera bl.a. med tanke på vilken konkurrent det planerade badhuset i Umeå kommer att utgöra. Jag undrar om det inte blir billigare i längden för Vännäs Kommun att t.ex. till subventionerat pris erbjuda möjligheten att i en direktbuss åka till ett badhus.

 4. Monica Wahlström

  Svar till Plaskar gärna i Umeå (2010-04-27 22:18)
  Jag vill i första hand att man verkligen studerar möjligheterna, med från en bredden o med öppenhet för innovativa och nytänkande infall

 5. Dennis

  Detta är ju en given investering för att göra kommunen mer attraktiv. Vi är många som jobbar på dagarna, en del pendlar ju dessutom fram och tillbaka till Umeå. Att då sätta sig och ta bussen eller köra in till Umeå för att kunna bada ter sig inte lockande. Skulle gärna se en liten bovlinghall och nån av ortens gym i anslutning. Märkligt att en så pass stor kommun som Vännäs inte kan erbjuda detta.

 6. Monica Wahlström

  Svar till Dennis (2010-04-28 19:24)
  Håller med om att investeringen känns given. Problemet sägs vara gällande driftskostnaderna. Men, exakt hur omöjligt det är, det har jag inte sett

 7. johan Söderling

  Spännande diskussion som jag läser med intresse. Frågan har funnits länge och var också föremål för en inbjudan till öppet möte innan jul som sossarna inbjöd till.
  Temat var ”hur ska vi öka inflyttningen till Vännäs”. Håll ögonen öppna det kommer fler tillfällen. Som ekonomin ser ut är det svårt att se en öppning.
  Men många idéer finns. Driften är svårast att lösa som fler av debattörerna också uttryckt. Min personliga åsikt i frågan är att ska man bygga nåt för d3n breda allmänheten så är det bibliotek och badhus.

 8. Ann-Louise

  Katarina Hampusson, jag förstår inte hur du resonerar? Tror du verkligen att pendlande vännäsbor helst av allt väljer att sätta sig på en (förvisso subventionerad) buss till Umeå för att bada? Är det det som kallas ”nytänk” inom det lokala Centerpartiet för framtidens Vännäs, eller? Det intressanta måste ju vara att lyssna på vad medborgarna tycker är viktigt och kolla upp de möjligheter som står till buds. Umeå har ju sin ”marknad” redan, låt Vännäs sköta detta självt.

 9. Monica Wahlström

  Svar till johan Söderling (2010-04-29 16:43)
  Men, bibliotek OCH badhus – vad prioriterar du först? Båda är väl svårt att fixa? Eller är det allaktivitetshuset som hägrar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.